Učešće Foruma za strateške studije (FORST) na manifestaciji Serbian Visions

Forum za strateške studije (FORST) je imao prezentaciju na multikongresu think tankova Srbije Serbian Visions u subotu 24. novembra 2018. godine, u hotelu Radisson Collection Old Mill, gde se održavala ova manifestacija, koju je organizovala Privredna komora Srbije.

Prezentacija Foruma za strateške studije IDN se sastojala od diskusije na temu „Srbija u 21. veku“ u kojoj su učestvovali članovi i saradnici Foruma za strateške studije – dr Neven Cvetićanin, viši naučni saradnik Instituta društvenih nauka, dr Duško Lopandić, načelnik grupe za analitiku Ministarstva spoljnih poslova, dr Srećko Đukić, diplomata i Mirko Jelić, diplomata, kao i ugledni gosti iz publike. U diskusiji je bilo reči o energetskoj i spoljnoj politici politici Republike Srbije, kao i o značaju istraživačkih organizacija i grupa za pripremu kredibilnih i upotrebljivih analiza iz oblasti spoljne politike, međunarodnih odnosa, geopolitike i javne diplomatije, koje bi mogle poslužiti za kreiranje dugoročnih javnih politika u ovim oblastima, kako bi donosioci odluka imali kredibilnu naučnu platformu za svoje odluke.

Događaj je bio posećen i privukao je pažnju publike koja je aktivno učestvovala u diskusiji, što je pokazatelj interesovanja za teme koje istražuje Forum za strateške studije kao i za rad samog Foruma.

Изборник